Изберете страница

Berlitz, Световната компания за обучения

Повече от 140 години работим за Вашия успех

Berlitz e световен доставчик на езикови и междукултурни обучения, с центрове в повече от 70 страни. От създаването си преди повече от  140 години до днес се развиваме и въвеждаме иновации в обученията, и така продължаваме да Ви предлагаме най-бързият и ефективен начин да научите език, съчетан и с културните познания, с които показвате разбиране и уважение към отсрещната страна. По този начин общувате уверено и свободно на чужд език.

Един доставчик за всички езикови услуги

Berlitz предлага обучения за всички съвременни езици, за мениджмънт и soft skills/меки умения, както и тренинги за интеркултурна компетентност. Курсовете се провеждат в различни формати – на живо, онлайн, самостоятелно или в група, в България или в чужбина. Всички програми адаптираме така, че да отговарят на потребностите на нашите клиенти – компании, възрастни, деца и ученици.

Изграждаме увереност при общуването на друг език още от 1878 година

С въвеждането на Berlitz Метода от Максимилиян Берлиц в САЩ през далечната 1878 година се променя завинаги начинът на преподаване на чужд език. Наблягането върху устната комуникация и активното участие на курсистите, както и преподаването изцяло на езика, който се изучава – основни  принципи на Berlitz Метода – ускоряват процеса на научаване и спомагат за свободното и уверено говорене без езикови бариери  и колебания!

Постоянно развитие и иновации, за да отговорим на Вашите цели

Осъвременяваме, обогатяваме и усъвършенстваме обученията и езиковите ни услуги, за да създаваме програми и решения за корпоративни и индивидуални клиенти, с които да улесняваме гладката комуникация в международна среда.

Общуване без задръжки и граници

Целта ни в Berlitz е не само да предлагаме обучения за всички говорими съвременни езици, за всички нива и възрасти, но и да премахнем ограниченията за обучение и общуване между различни локации и култури.

В Berlitz вярваме, че не трябва да има бариери пред общуването.

Как започва всичко

Както и много други открития, Методът Berlitz също е създаден в следствие на случайни обстоятелства, случили се на един креативен човек. Максимилиян Берлиц вече е работел като учител в Провидънс, САЩ в малка школа за различни езици. Школата се развивала успешно, но един ден Берлиц се разболява сериозно и е принуден да потърси свой заместник. След няколко разменени писма на френски език той харесва и наема господин Джоли, млад учител, току-що пристигнал от Франция. Обаче в деня, в който Берлиц се оттегля вкъщи, разбира, че господин Джоли владее отличен френски, но никакъв английски. По това време обичайната практика била обученията да включват задължителен превод и изключително много обяснения на граматиката. Берлиц няма друг избор и оставя Джоли, като го съветва да използва повече жестове, картинки и реални примери в преподаването си, за да могат курсистите му да го разбират.

Минали 2 месеца, Берлиц се стабилизирал и се върнал на работа с лошото предчувствие, че за това време курсистите му няма да са научили почти нищо. Но за негова голяма изненада, намерил групите си свободно говорещи френски, ентусиазирани и щастливи от активните им часове и от напредъка си.

Берлиц осъзнал, че обстоятелството да говорят само на френски език в часа е спомогнало много за усвояването на езика.  Веднага се заел да развие и да приложи новооткрития метод за ефективно обучение.

Максимилиян Берлиц и наследниците му успяват да развият метода и училищата в цял свят, така че да превърнат Метода Berlitz в един от най-ефективните начини за учене и за проговаряне на нов език.

Свържете се с нас

Свържете се с Berlitz за повече информация и за записване.

Напред 
  • Основана през 1878 г.
  • Над 6 000 служители по света
  • Повече от 500 езикови центъра
  • Глобално присъствие в над 70 държави
  • Възможност за езикови програми на над 50 езика
  • Повече от 7,000,000 урока на година
Share This