Изберете страница

Вашият нов езиков курс е на едно кликване разстояние – да, в днешно време е напълно възможно и вече дори широкоразпространено да се изучава език онлайн, с цялата лекота и гъвкавост, които този формат предлага. При онлайн занятията няма значение къде се намирате по света, като съвсем спокойно можете дори да не напускате дома си.

Ще разгледаме най-основните характерни черти на онлайн обученията.

За кого е подходящ онлайн-курс?

Е-обученията Ви предлагат разнообразни варианти и преди всичко независимост.

Доста често например отпада необходимостта да посещавате езиково училище в точно уговорено време, да организирате останалите си ангажименти около това и да планирате време за пътуване за занятията си. Това превръща онлайн обученията особено привлекателни за динамично заети и работещи лица или родители на малки деца. Поколението, отраснало със смартфони, намира онлайн курсовете за съвсем естествени. А всеки, който се справя с технологиите, може да оцени възможностите на онлайн курсовете за постоянно документиране и отчитане на собствения напредък в реално време.

Присъствено срещу онлайн обучение – кои са предимствата и недостатъците на онлайн вариантите

Тъй като при онлайн курсовете занятията не се водят в традиционните класни стаи, ще попаднете в по-различна учебна среда. Тук сме направили кратък преглед на предимствата и недостатъците на онлайн обученията:

Предимства:

  • Приложимо е навсякъде:При онлайн обучението не сте обвързан с конкретно място за провеждането му и можете да се обучавате независимо къде се намирате, както и независимо къде по света е доставчикът, който сте избрали за обучението си. Разбира се необходимо е да разполагате с интернет връзка и компютър, лаптоп или телефон.
  • Достъпно по всяко време:Много от онлайн форматите Ви предлагат и гъвкавост по отношение на времето – като например при самостоятелните онлайн обучения сами решавате кога през денонощието и за колко време да се обучавате. Вие сами можете да изберете това, което е най-удобно за Вас.
  • Повторение на упражненията:При онлайн платформите можете съвсем лесно да повтаряте упражненията по колкото пъти искате, за да почувствате напредъка си. Повторенията улесняват затвърждаването.

Недостатъци:

  • Намалена мотивация:Някои хора се мотивират да напредват и да се справят все по-добре най-вече когато има редовно отчитане и наблюдение на работата им от външни лица. Когато тези механизми за контрол отпаднат, за някои е по-трудно да се самомотивират постоянно и да продължават с напредъка си.
  • Отлагане:Липсата на фиксиран график и продължителност прави обучението по-трудно да се приключи. Някои хора успяват лесно да намират основателни причини да отлагат за бъдещ период времето, което първоначално са планирали за онлайн занятията си.
  • Липсват социални контакти:Като цяло онлайн обученията се провеждат изцяло виртуално, тоест без да имате реален контакт лице в лице с други хора – преподавател и други участници.

a girl is taking online language lesson

Различните видове онлайн обучения:

Мобилни приложения и програми за самостоятелно онлайн обучение

Самостоятелното езиково обучение можете да започнете на компютър, таблет или телефон като свалите избрано от Вас мобилно приложение или програма. Нарича се самостоятелно обучение, тъй като Вие сами разпределяте във времето учебната програма, работите и напредвате без съдействието на преподавател, а единствено чрез е-уроци и упражнения. Според свободното време, с което разполагате, решавате ден за ден по колко време да се занимавате в онлайн учебната платформа, като можете да започвате, паузирате и довършвате упражнения по-късно, точно както е най-удобно за Вас. Обучението Ви съчетава и игрови елементи.

Например в приложението за онлайн самообучение на Berlitz – CyberTeachers – разполагате с разнообразни интерактивни упражнения на над 800 различни теми, свързани с бизнес, наука, медицина, финанси и други. Темите, върху които работите ще бъдат персонализирани според Вашите конкретни интереси и занимания. Дори можете сами да вградите интересни за Вас текстове на статии от интернет, върху които платформата да изработи упражнения. Игровите елементи са събиране на баджове при всеки успех, кратки съревнования за знания между различни участници. Разполагате и с „личен езиков треньор“, който може да отговаря на Ваши конкретни въпроси по всяко време. Всички тези елементи правят онлайн обучението Ви през CyberTeachers забавно, интересно и мотивиращо.

Онлайн езиков курс

Този формат в най-голяма степен се доближава до присъствените обучения, като обучението се случва по същия начин, но през онлайн връзка. В онлайн курсът отпада необходимостта да присъствате на едно и също място заедно с Вашия преподавател. Редовните занятия през онлайн курс на живо Ви осигуряват същата връзка и комуникация с Вашия преподавател/и съкурсисти/ както и присъствените занятия. Нужни са Ви само микрофон, слушалки, интернет, компютър, таблет или телефон.

Онлайн курс на живо можем да Ви осигурим в Berlitz, например през учебната ни платформа Berlitz Virtual Classroom. Онлайн курсове предлагаме за индивидуално или групово обучение, както и за фирмено онлайн обучение. Съвременните ни учебни материали в дигитален формат, както и онлайн упражненията за домашна подготовка допълнително улесняват Вашето виртуално обучение.

Онлайн обучението – бъдещето на изучаването на езици

Да учите език навсякъде, по всяко време, както е удобно за Вас – такава гъвкавост предлагат онлайн обученията. Различни виртуални и онлайн формати се развиха през последните години, за да направят обучението още по-достъпни и забавно за Вас.

А всеки, който не иска да губи и живият контакт с преподавател, може да помисли и за Блендед / Blended обучения.

Berlitz – speak with confidence anytime, anywhere

 

 

 

Share This