Изберете страница

 

 

За американците например е обичайно да пристигат навреме на официална вечеря. Това е спазване на етикета. Ако е обявена за 19.00 часа, то от вас се очаква да се появите точно в 19.00. Ако пристигнете по-късно, това се счита за неуважение и домакинът може да се обиди.

 

Но обичаите не са  еднакви навсякъде. Например, във Франция появяването навреме на обяд или вечеря се счита за неприемливо: етикетът изисква да пристигнете около 15 минути по-късно.

 

Ако отидете на гости във Франция навреме или по-рано, домакинът може все още да не е привършил подготовката. Без познания на френската култура може да се окажете в деликатна ситуация, тъй като домакинът ще ви счете за неучтив.

 

Aко посещавате Франция или се местите да живеете там, е много важно да отделите време и да проучите френските обичаи. Най-добрият начин да се запознаете с френската култура е чрез изучаване на езика. Съветваме ви да се насочите към курсове, които съчетават езика с културата. Това ще ви помогне да бъдете приети във френското общество. Не само ще разбирате езика, но и ще придобиете увереност в общуването с французи.

 

Share This