Изберете страница

Когато става въпрос за инвестиране – дали в кухненско оборудване или в образование – знаем, че цената и качеството са  от най–голямо значение.

Нека да разгледаме някои от причините защо инвестицията в учене на нов език е най-доброто решение, тъй като инвестирате в себе си и в своето бъдеще.

  1. Давате тласък на своята кариера

Когато изучавате нов език вие отваряте нови възможности за своята кариера. Днес почти всички компании наемат хора, които владеят поне един чужд език. Ако сегашната ви работа включва разговори с колеги и клиенти и в други страни, ученето или усъвършенстването на този език ще улесни и подобри  общуването помежду ви и даже ще ви помогне да се представяте още по-успешно.

Владеенето на нов език ще увеличи шансовете ви да поемате нови все по-интересни задачи, да пътувате в командировки в чужбина или даже да ви повишат, както и заплатата, която получавате! Дори и да работите в малка фирма умението да говорите чужд език ще ви накара да изпъкнете пред другите.

  1. Ще подобри дейността на ума ви

Изучаването на нов език не само ще подобри кариерата ви, но също и дейността на мозъка ви: вашата памет, когнитивните ви умения справянето с няколко задачи едновременно, ще ви помогне да се концентрирате и да задържате по-дълго вниманието си.

Изучаването на нов език намалява риска от спадане на когнитивните умения вследствие на напреднала възраст, тъй като запазва тяхната активност. Те са като мускул – колкото повече се използват, толкова повече закрепват и се подобряват. Изследванията показват, че изучаването на език може да предотврати или забави болести като деменция и Алцхаймер. Колкото повече езици знаете, толкова по- добре за вас!

  1. Ще ви осигури незабравими преживявания

Да пътувате по света, да срещате нови хора, да се докосвате до различни култури, всичко това е още по-приятно когато знаете друг език. Това ще обогати общуването с местните жители и даже може да ви помогне да завържете трайни приятелства.

Изучаването може да ви помогнe да забелязвате детайли в културата или нюанси в езика, които иначе ще останат скрити за вас. Послания и оттенъци в речта  може да се загубят в превода поради културните различия в комуникацията – ще откриете, че един виц на английски не е смешен когато се преведе на български. За да изпитате пълноценно изживяване, трябва да владеете езика.

Всичко това звучи прекрасно, но защо да изберате именно Berlitz?

Ето някои от предимствата, с които Berlitz ще превърне ученето на чужд език в печеливша инвестиция:

  • Когато учите с метода Berlitz ще бъдете бързо по-уверени във вашите езикови умения, а така смело и без бариери ще общувате на чуждия език. Открийте защо Berlitz метода наистина РАБОТИ.
  • Наред с езиковото обучението вие ще се запознаете и с нова култура, а културните познания ще ви помагат много в общуването.
  • Предлагаме ви разнообразие от достъпни варианти за онлайн обучение, които са доказали своята ефективност.
  • Ще получите подкрепата, от която се нуждаете за постигане на целите си.

Ако сте готови да инвестирате в себе си и да изведете езиковите си умения на ново ниво, разгледайте нашите предложения за курсове . Изберете този, който ви устройва най-добре.

Share This