Изберете страница

Berlitz, Световната компания за обучения

Повече от 140 години работим за Вашия успех

Ще Ви разкрием историята на Berlitz – откъде идва името ни, защо звучи немско, как е възникнал и се е развил метода ни на обучение и, разбира се, как Berlitz се е превърнала в една от най-големите глобални компании за езикови услуги.

Историята на Berlitz обхваща невероятните над 145 години!

 

През далечната 1878ма година отваря врати първото Berlitz езиково училище

 Името на компанията идва от името на основателя и Максимилиян Д. Берлиц. Младият Максимилиян емигрира от Германия в САЩ когато е едва на 18 години, но вече е владеел не само родния немски, но и френски, латински и гръцки език. Той бързо става учител по френски и немски език, а през 1878ма година основава и собствено училище „The Berlitz School of Languages” в Провиденс, Роуд Айлънд, САЩ.

Първото важно постижение: Въвеждането на Berlitz Метода

До голяма степен Berlitz Методът се дължи на шанс и стечение на обстоятелства. По онова време единственият начин за изучаване на език е бил чрез граматика и превеждане на правилата. Максимилиян Берлиц е преподавал по същия начин, но един ден се разболява. Тъй като отсъствието му се превръща в продължително, той наема набързо млад учител от Франция. Не обръща внимание в началото, но се оказва, че новонаетият учител не говори никакъв друг език, освен френски. Той започва да обучава курсистите си използвайки само френски език. Хората били изумени в началото, но доста бързо се адаптирали и започнали да разбират и говорят езика. След 2 месеца Берлиц се върнал на работа и заварил групите си да говорят много добре френски език. Това го накарало да се замисли, че може да има и друг подход към преподаването и изучаването на език – и така се появил Berlitz Метода.

Berlitz става международна компания

Нуждата от владеене на език растяла главоломно, и Берлиц отворил още няколко училища в САЩ – включително и на Западното крайбрежие. Малко по малко добавил и нови училища – в Берлин (1888), в Париж (1889), в Лондон. Края на 19ти век Берлиц посрещнал с над 100 училища с неговото име и преподаващи по Berlitz метода.

Промени и предизвикателства през 20ти век

Периодите на Първата и Втората световни войни били много трудни за училищата. Някои сгради били разрушени, учебни материали унищожени, липсвали достатъчно учители. В тези години усилията и отдадеността на жените от екипите на Berlitz училищата до голяма степен спасили дейността на Berlitz.

През втората половина на 20ти век – след 1960та година все по-големият брой полети и пътувания в различни страни били главен фактор в ръста на обучения. Много хора искали да научат английски език на добро ниво, както и други езици.

Интересът към пътуванията вдъхновил Чарлс Берлиц, внук на Максимилиян Берлиц да започне да издава и известните Berlitz пътеводители, които може би сте виждали в не един и два филма.

През всичките тези години неизменно се развивала основната идея и принципи на Berlitz – пълно потапяне в езика и културата на дадена страна и много говорене и забавление, докато учите език.

През 1964та година се развива и известната ни Total Immersion програма. Тя позволява на хора да проговорят свободно даден език само за 2-3 седмици.

През 1982ра година в портфолиото от услуги на Berlitz се добавят и курсовете за деца.

От 90те години на 20ти век малко по малко започват да се включват и дигитални решения, материали и онлайн програми.

Berlitz днес – езици, бизнес обучения, интеркултурни трейнинги

В Berlitz постоянно обновяваме и разширяваме услугите си. Днес предлагаме извън езиковите обучения и курсове за бизнес умения, интеркутурна комуникация, езикови валидации и много други. Основната ни движеща цел и да Ви помогнем да имате пълноценен живот, да опознавате света и да имате повече кариерни възможности.  Или накратко – да успявате и да се чувствате удовлетворени!

 

Свържете се с нас

Свържете се с Berlitz за повече информация и за записване.

Напред 
  • Основана през 1878 г.
  • Над 6 000 служители по света
  • Повече от 500 езикови центъра
  • Глобално присъствие в над 70 държави
  • Възможност за езикови програми на над 50 езика
  • Повече от 7,000,000 урока на година
Share This