Изберете страница

 

5 СЪВЕТА ЗА БЪРЗО НАУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

 

Налага ви се да учите английски и най-вероятно искате да е бързо. Истината е, че ще трябва да положите усилия, да отделите много време, да посещавате курсове по английски и да учите в свободното си такова. Ето няколко съвета за по-гладко усвояване с по-бързо темпо.

1. Намерете подкасти или YouTube канали на английски

Голямото предимство на подкастите и YouTube е, че можете да намерите съдържание на почти всяка тема. Изберете нещо, което ви е интересно (спорт, готвене, шиене и т.н.) и се абонирайте за канала. Можете да слушате по време на пътуване, тренировка или докато сте вкъщи. В началото ще е трудно, но слушайки хора с майчин английски, след известно време ще започнете да „попивате“ нови думи и произношение, допълващи заниманията в курсове по английски.

2. Следвайте англоговорящи хора в социалните мрежи

Социалните медии предоставят уникална възможност за изучаващите езици, тъй като съдържанието e разнообразно, интересно и се актуализира ежедневно, а и ще чуете автентичен разговорен английски. Можете да следвате приятели, знаменитости или инфлуенсъри. Ще откриете, че улавяте фрази и думи, които не бихте чули около себе си или в класната стая.

3. Записвайте си новите думи и изрази

Случвало ли ви се е да ви чуете мисъл, която сте сигурни, че ще запомните, а ден по-късно да не можете изобщо да се сетите за контекста. Същото се случва, когато изучавате английски. Може да чуете или прочетете нещо и да решите, че сте го запаметили, но всъщност не сте. Съветваме ви когато срещнете информация, която е важна и интересна, най-добре я запишете. Използвайте тетрадка или приложение, в което да събирате всичко. Това ще ви помогне да учите и напредвате към свободното боравене с езика.

4. Говорете колкото е възможно по-често

Четенето, писането и слушането са страхотни умения, но за да овладеете наистина английски, трябва да можете да го ползвате разговорно. Единственият начин да се научите да говорите, е да общувате с хора, за които е майчин език, което може да наложи малко първоначални усилия. Ще е необходимо да потърсите възможности за практика – места или хора, с които да разговаряте, или пък занимания и курсове по английски език, които включват разговори на живо.

5. Помнете крайната си цел

Вероятно имате конкретен повод, заради който учите английски. Може да е заради работа или планирана екскурзия. Причината трябва да е водеща за начина, по който учите. Ако ще пътувате – насочете вниманието си към лексика в областта на пътуванията и туризма. Същото важи и за професионалната сфера. Знаейки защо учите английски, ще ви помогне да бъдете концентрирани, целенасочени и експедитивни.

Изучаването на чужд език не е лесна работа, но с горните съвети, съчетани с курсове по английски, ще постигнете бърз резултат.

В Berlitz вярваме, че най-добрият начин да научите английски език е чрез говоренето, затова и в нашите курсове по английски език включваме вашето активно участие и фокус върху говоренето. Научете повече за всички варианти на Berlitz курсове по английски език.

Share This