Изберете страница

 

5 Съвета за вашето успешно онлайн обучение

 

Сега преоткриваме колко много възможности се крият онлайн, в това число и за учене на чужд език. За да бъде все пак една онлайн учебна програма успешна, а не просто забавление или експеримент за няколко часа, ще е необходимо повече от това просто да изгледате няколко видео урока или да направите два-три теста. Ако се захванете сериозно с него, онлайн курсът ще разкрие много възможности. Затова споделяме с вас няколко съвета как наистина да учите онлайн с успех.

 

Практика, практика, практика

 

Курс, който ще ви помогне да се потопите напълно в чуждия език, е доказано един от най-ефективните начини да напреднете. Ако учите онлайн, ще трябва да прехвърлите това, което учите в реална ежедневна среда. С други думи, упражнявайте езика във вашето ежедневие. Например – в магазина, на работа, с приятели, срещайки се с нови хора, използвайте всяка една възможност, която имате за говорене на чуждия език, за повече практика.

 

Изберете тихо място за учене

 

Онлайн обучението може да се случи навсякъде, но все пак най-полезно за вас ще е, когато учите концентрирано. Най-добре е да намерите спокойно и тихо място, където да учите. Това не означава да се изолирате напълно, по-скоро не опитвайте да се занимавате онлайн докато пътувате в автобуса или чакате на опашка, например.

Такива места и ситуации обаче са много удобни за кратки допълнителни онлайн упражнения или мини-тестове. Все пак оставете основното учене, гледането на онлайн уроци и правенето на упражнения, за моментите когато разполагате с малко повече време и спокойствие.

 

Поставете си ясни цели

 

Преди да си поставите цели, помислете какви са вашите очаквания от онлайн курса си. Изяснете си какво точно искате да научите и постигнете. След като имате точни и специфични очаквания, можете да поставите и конкретни и ясни цели. Целите трябва да са реалистични, такива, с които можете да се справите. Също така, набележете стъпките за постигане на целта си, разпределете обучението си по дни, седмици и месеци.

 

Поставете срокове

 

Едно от най-големите предимства на дистанционното учене на чужд език е, че вие задавате темпото. Все пак, ние ви препоръчваме да си поставяте крайни срокове, за да постигнете успешно крайната си цел, а именно да научите нов език. Поставете си обаче реалистична цел, с която можете да се справите. Ако имате и план за действие стъпка по стъпка лесно ще можете да следите дали се движите по плана си и какъв напредък отбелязвате.  

 

Следете напредъка си

 

По подобие на поставяне на цели и срокове, ако следите напредъка си ще е от голяма полза за постигане на целите ви. По този начин ще знаете винаги къде е необходимо да наблегнете повече и с кои компоненти на курса си се справяте най-добре. Онлайн платформите предоставят такава възможност.

 

Надяваме се следвайки тези съвети да поставите основите за вашето успешно онлайн езиково обучение. Владеенето на повече езици винаги ще отваря много възможности пред вас – както лично, така и професионално.

За да научите най-ефективните онлайн формати и най-добрата възможност за вас, се свържете с Berlitz Sofia.

Например по английски език с Berlitz можете да избирате между 4 различни варианта за обучение според Вашите предпочитания за гъвкавост. Прочетете повече за програмите ни по Английски онлайн.

Share This