Изберете страница

УЧЕТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК ЧРЕЗ ПОДКАСТИ

 

През последните години подкастите придобиват все по-голяма популярност и са толкова предпочитани, поради широката гама от теми, лекотата на използване и факта, че можете да ги слушате навсякъде.
Те са ценен инструмент за подобряване на разговорния италиански, тъй като много от тях не са официални и са доста забавни.
Това е страхотна идея, но въпросът е как да се вместите във времето, за да слушате подкасти в допълнение към изучаването на езика с курсове или уроци.

И така, ето няколко чудесни идеи за включване на подкасти през деня, които не трябва да пречат или да претоварват с твърде много италиански.

За събуждане

На много хора им отнема около 5-10 минути, за да станат действително, след като алармата се включи.
Това го прави идеалното време за пускане на италиански подкаст, което вероятно прекарвате със затворени очи или вторачени в телефона си, така че няма да ви отнеме от времето за важни неща, които трябва да свършите. А и ще бъде първото нещо, което чуете сутрин. Освен това е от голяма полза да слушате италианска реч всеки ден.

Докато закусвате или пиете кафе

Ако има едно време от деня, в което има рутина, това е сутринта. Една от най-често срещаните сутрешни процедури е да закусите или да изпиете чаша кафе. Обикновено това е времето за тишина и спокойствие, така че подкастът е идеалното допълнение. Всъщност може да е моментът, в който вече слушате подкасти, така че ще бъде достатъчно лесно да добавите нов италиански подкаст към рутината си.

Докато пътувате

За тези, които пътуват до работното място, наистина няма по-добро време да слушат италиански език. Това е моментът, в който обикновено нямате какво друго да правите и възможностите са доста ограничени, тъй като или ще сте в обществен транспорт, или в колата си. Използвайки слушалките си в обществения транспорт, можете пълноценно да се съсредоточите върху подкаста. Те ще ви помогнат да разберете много от нюансите и да попиете от специфичните разговорни фрази на езика.

В обедната почивка

Може да не е специално за обяд, а просто да се откъснете за малко от работа. Това е чудесна възможност да си пуснете подкаст и да се разтоварите.

Вечер преди сън

Чрез подкастите ще научавате италиански думи и изрази, и ще тренирате уменията си за слушане. А ако ги настроите с алармата си, италианският ще бъде последното нещо, което ще чувате преди лягане и първото, когато се събудите.

Ако искате да научите езика бързо онлайн, можете да направите много, за да го осъществите. Започнете с избор на онлайн курс по италиански, с който ще имате ясен план за обучение. Това обаче е само началото.
Ключът към бързото изучаване е желанието да практикувате непрекъснато езика. Добавянето на италиански подкасти към ежедневието е чудесен начин не само да се потопите в езика, но и да практикувате. Разговорният италиански, който чувате в подкастите е точно този, който трябва да използвате, когато говорите на езика.

Berlitz методът се фокусира върху говоренето и активното участие на курсистите, така че с нас можете да научите италиански език по най-ефективния начин. Научете повече за всички варианти на Berlitz курсове по италиански език.

Share This