Изберете страница
Летни-езикови-програми-за-деца

 

 

Летните езикови програми за деца могат да бъдат един от най-добрите начини децата да не скучаят, а да бъдат ангажирани и да учат, без да се изморяват.

Забавлението и споделянето на летните дни с други деца са приятен начин за изкарване на ваканцията. А с курс по английски език ще надградят и с ценно ново умение, което ще им бъде полезно в бъдеще.

 

Отвъд очевидната полза от изучаването на нов език, с летните програми за ученици и чрез темите, които се разглеждат, децата стават информирани и подготвени граждани на света. И най-хубавото е, че децата също ще се забавляват, докато учат!

Затова, обобщаваме някои ползи от лятна езикова програма за ученици.

Разбиране и говорене на езика

Когато запишете децата си за лятна програма по английски, вашето очакване е, че те ще се научат да говорят английски. И именно това е, което трябва да очаквате!

До края на лятна езикова програма, например за начинаещи децата ще могат да:

  • Задават основни въпроси
  • Разказват за себе си и да се представят
  • Разбират и активно да използват основни фрази
  • Разбират и използват основната граматика
  • Четат и пишат изречения

При деца, които владеят езика, темите и уменията ще бъдат подходящи за по-високи нива.

С тези основополагащи градивни елементи децата могат да започнат и учебната година с увереност. Летните езикови програми могат да бъдат подготовка за това, което ще се изисква от децата в училище, и да придобият основни знания и умения, преди да стъпят в класната стая!

 

 

Развиване на интеркултурни знания и разбиране

Представянето на различни култури предизвиква любопитството на децата. Това познаване е застъпено в нашите учебници и ще подготви децата да не се страхуват, че нещо е различно, а да проявяват разбиране към непознати култури.

Когато децата са потопени в интеркултурна среда, дори и за малко, те естествено започват да гледат на света от различна гледна точка. Те опознават и анализират приликите и разликите между собствената си култура и другите и виждат красотата на това разнообразие.

 

Развиване на уменията за разрешаване на проблеми

Всеки път, когато учим нещо ново, то се разглежда като проблем, който трябва да преодолеем. При ученето на език проблемът, който се решава, е комуникацията. Езиковото обучение е уникална възможност в това отношение и когато се прави в детска възраст, това може да има дълбоко въздействие върху начина, по който децата подхождат към всички проблеми.

Когато учат нов език, децата постоянно са предизвиквани да общуват по нов начин. Това им помага да се научат да мислят самостоятелно и да намират творчески решения да се изразят, когато не знаят правилната дума или фраза. Тези умения ще им бъдат от полза  в бъдеще и ще им служат в много други фази от живота им!

 

Забавление докато учат

Проучванията показват, че когато учениците са ангажирани и мотивирани, те имат по-високи нива на усвояване. Една увлекателна лятна програма може да осигури именно това – напредък по забавен начин.

Летните езикови програми са създадени да бъдат забавни и интерактивни. Това не означава, че не включват и обучение. Децата ще учат, докато се забавляват, което означава, че е по-вероятно да поискат и да продължат да учат!

Така че, ако търсите лятна програма за децата си, която ще им осигури умения и опит за цял живот, помислете дали да не ги запишете за лятна езикова програма с Berlitz! Можете да избирате между малка група по английски език и индивидуални часове по английски, немски, испански и френски език. Свържете се с нас на тел. 0897 807817 за повече информация.

 

Share This