Изберете страница

КАК ДА ПРОГОВОРИТЕ НА ИСПАНСКИ ЕЗИК

 

Повечето хора, които учат езици, бъркат отличното владеене на езика и умението за свободно водене на разговор. Въпреки че няма нищо лошо в това да се стремите да овладеете испанския език, много хора, които искат да го научат, всъщност целят да могат да говорят свободно.
Разликата между умението за комуникация и свободното владеене на езика е в броя на думите, които разбирате. Колкото по-богат речник имате, толкова по-сложни идеи можете да изразявате. За да се чувствате комфортно да говорите на испански, е необходимо да научите около 3 000 думи. За разлика от това, отличното овладяване на испанския език се достига тогава, когато разбирате над 10 000 думи. Въпреки че 3 000 думи са много по-малко от 10 000, научаването им си е голямо предизвикателство.

И така, тези полезни съвети ще ви помогнат да започнете да общувате на испански.

1. Започнете с думи и фрази, които знаете

Една от първите грешки, които повечето хора правят, е да започнат да учат думи, които не се налага да използват често. Трябва да сте наясно с причината, поради която учите испански език. Може да е за работа или за пътуване, или за общуване с членове на семейството в чужбина. Използвайте целта на изучаването, за да определите какво да учите. Това означава да избирате думи и фрази, с които вече сте запознати на родния си език. Така по-лесно ще изграждате изречения и ще си улесните напредването в обучението по испански език.

2. Не се стремете да бъдете перфектни

Една от най-големите разлики между отличното владеене на езика и умението за свободно общуване е съвършенството. Да можете да разговаряте на испански език означава да предавате информация, и да се чувствате уверени, когато общувате, а не да говорите отлично. Когато започнете да учите испански, трудно ще напредвате, ако постоянно се фокусирате върху това да бъдете перфектни. Така няма да можете да прогресирате, главно защото това ще е пречка да придобиете увереност.

3. Общувайте на езика

Можете да научите много от езиковите приложения и книгите. Ако, обаче, искате да бъдете уверени, трябва активно да използвате знанията, които придобивате. Единственият начин да го постигнете е да разговаряте на езика. Това дава възможност не само да упражнявате речта си, но и да слушате. Ако няма с кого да комуникирате, запишете курс по испански език.

4. Използвайте испански медии

Практикуването се смята за ключ към изучаването на нов език. Това е вярно, но как да го практикувате?
Един от начините е да използвате възможно най-много медии на целевия език. Така че, ако искате да придобиете умения за разговорен испански:
– гледайте испаноезични филми
– слушайте любимите си спортове на испански
– следвайте испаноезичните общности в социалните мрежи
– четете вестници или списания

Всичко, което можете да направите, за да се потопите в езика, е също толкова ценно, колкото и практикуването му.
В крайна сметка, ако искате да научите испански език, трябва да сте отдадени. Със съветите по-горе ще имате страхотен старт. Комбинирайте ги заедно с курс по испански език и ще сте в правилната посока по пътя към успеха. Веднъж започнете ли да говорите, достигането до свободното владеене на езика е много по-лесно.

Berlitz методът се фокусира върху говоренето и активното участие на курсистите, така че с нас можете да научите испански език по най-ефективния начин. Научете повече за всички варианти на Berlitz курсове по испански език.

Share This