Изберете страница

Екскузивен интеркултурен семинар за чужденци, работещи и живеещи в България

Полезни съвети и ключова информация за чужденци в България

Търсите да наемете или вече имате чужденци като част от работния Ви екип в България? Много неща от нашето ежедневие са любопитни и полезни за тях, за да се адаптират и наслаждават на новия си живот в България. Нашият екслузивен интеркултурен семинар за ориентация на чужденци в България ще Ви помогне да улесните процеса по тяхната културна адаптация.

 

 Езиков център Berlitz Sofia в партньорство с Albena International Ви представя персонализиран семинар за културна адаптация на чужденци в България. Само за няколко часа ще ги запознаем с полезна информация за престоя и работата им в София и България.

Семинарът е на английски език и е планиран като присъствено обучение, но би могъл да се разработи и като онлайн уебинар.

В началото на всеки месец ще планираме интеркултурен семинар за чужденци – всяка първа събота на месеца, на мясти в Berlitz Sofia. 

 

Този екслузивен интеркултурен семинар за чужденци в България може да се персонализира и проведе и при запитване от компания. Заедно с Вас ще изберем удобна за участниците дата и часови диапазони, както и да адаптираме акцентите на обучението.

Интеркултурният семинар за чужденци в България включва теми като:

Празници и традиции

Ще споделим кога празнуваме и какво, почивни дни в България

Почивки

Ще разкажем за хубавите места за лятна почивка на морето, зимни ски ваканции и дестинации, спа спочивки и др.

Природа и забележителности

Ще ги запознаем със заслужаващи посещение природни и исторически забележителности, винен туризъм, био места и резервати и др.

Институции и училища

За много от служителите е важно какви са основните институции, които ще им трябват, банки, болници, училища и детски градини.

Do's and Don'ts

Полезни съвети за поведение с българи, теми за разговори 

Храни и напитки

Какво обичаме да консумираме в България, но и какви типове ресторанти и магазини могат да се намерят в България.

Цени и пакети

Разработихме различни варианти за включване в семинарите ни за интеркултурна бизнес комуникация, за да изберете най-подходящия за Вас.

След като се свържете с Berlitz Sofia с избрания от Вас пакет, ще Ви изпратим данни за плащане по банков път и фактура.

Frequently Asked Questions

Може ли интеркултурният семинар да се съчетае с обучение по български език?

Разбира се, в Berlitz Sofia имаме успешен дългогодишен опит в провеждането на обучения по български език за чужденци – индивидуални, полуиндивидуални или в група. Занятията изцяло се фокусират върху говоренето на български език и включват много активно участие от страна на всеки един курсист – чужденец. Часовете провеждаме на български език, за да могат участниците да се потопят в езика от самото начало, да свикнат естествено да го разбират и говорят. Можете да разгледате секцията ни за Езикови обучения – Обучения по български език за чужденци.

При записване в курс по български език след участие в интеркултурния ни семинар за чужденци в България ще получите 5% отстъпка от цената на езиковия курс.

Какъв е минималният брой участници в интеркултурния семинар?

Семинарът за чужденци в България може да бъде проведен дори и за 1 участник, но препоръчваме да се включат повече хора – до 10 участници на семинар.

Получават ли участниците сертификат?

Да, всеки участник в интеркултурния семинар за чужденци в България ще получи сертификат за участие.

Сигурни сме, че Вашите чуждестранни служители са ценни за Вас

Запознайте служителите си от чужбина с най-важната информация за живота в България, за да се почувстват приети и да опознаят с удоволствие страната ни!

Share This