Изберете страница

РАЗГОВОРЕН АНГЛИЙСКИ – Най-ценното умение – да общуваш на английски с увереност

Да владее разговорен английски е всъщност основната цел на всеки от курсистите в Berlitz. Нашите Berlitz програми и преподаватели се стремят винаги да предадат и усъвършенстват умението да се говори на английски естествено, с увереност, без задръжки и притеснения – именно разговорен английски. Затова и стотици курсисти избират именно Berlitz – като най-ефективното и добро място да подобрят своя английски.

В Berlitz вярваме, че езикът е средство за комуникация, за запознаване с нови приятели, за стартиране на нова работа или кариерно израстване, за пътуване и опознаване на нови култури. Във всички тези случаи умението да владеете разговорен английски е ключов момент да се представите успешно и уверено.

Какво се има предвид под разговорен английски?

Разговорен английски е езикът, думите и изразите, с които хората говорят ежедневно. Разговорни изрази ще чуете в магазина, във филмите, или когато говорите с приятели и колеги нейтив спийкъри. Или с други думи разговорен английски е езикът, който реално се използва за комуникация.

Разговорен английски не е само езикът на улицата, но и езикът, който ще чуете и в ежедневните разговори между колеги, на срещи и конференции в различни бизнес ситуации.

Формалният английски се опира на точни правила и структури, но реалният английски е живият, постоянно променящ се и обогатяващ се език. Това прави ученето и владеенето на разговорен английски нужно, но и много забавно.

разговорен английски с Berlitz

Как в Berlitz преподаваме разговорен английски?

Обученията в Berlitz се основават на няколко основни принципи:

  • Потапяне. В Berlitz общувате на езика, който изучавате, за да се потопите, да разбирате и проговорите езика естествено.
  • Ориентиране към Вашето участие. В Berlitz Вие сте активна страна, говорите и практикувате английски чрез разговори.
  • Насочени към постигане на целите. Всеки урок има ясно описана цел за говорене, с представени ситуации къде ще използвате новите знания по разговорен английски.

Всеки от Вашите уроци по разговорен английски преминава през 3 основни фази – Представяне на новия материал, Практикуване чрез кратки диалози и упражнения и Презентиране на новите умения в различни ролеви игри, дискусии и диалози.

Това прави занятията в Berlitz ефективни и комуникативни. Затова и на практика всички курсове и обучения при нас насочени към разговорен английски. Програмите ни по английски език, от които можете да избирате за своето обучение, ще развият Вашата комуникация на английски.

Защо е важно да владеете разговорен английски?

Дори и в момента на записването ви за курс по английски език целта ви да е да получите документ за преминато обучение или да издържите даден тест-изпит, то след постигането на тази първоначална цел идва следната ситуация – да се сблъскате с това, реално да общувате на английски език – като заминете в чужбина, като приемете новата работа, като се явявате на интервю, като се срещате с клиенти от чужбина, и др. В тези ситуации най-важното е да говорите, и то без задръжки и страхове, а уверено, за да се справите със ситуациите. На тези умения да бъдете уверени в себе си ви учим в курсовете ни за разговорен английски.

Освен основната цел да общувате, владеенето на разговорен английски ще ви научи много за културата на англоговорящите страни. Много от изразите и фразите разговорно отразяват културата и някакви предишни събития.  Ако ги познавате и владеете, това ще ви направи много по-уверени в общуването, и ще обогати и разкраси изказа ви. Затова е важен акцентът върху разговорен английски.

Как ще Ви обогати всяка една от програмите ни по разговорен английски?

Владеенето на разговорен английски ще направи речта ви разбираема за отсрещната страна, ще ви помогне да изградите приятелски отношения, основани на доверие, ще направи изказа ви да звучи съвременно и естествено, а не високопарно и превзето. Познаването на разговорен английски ще ви даде самочувствие в различни ситуации, но и свобода да общувате без притеснения, независимо дали в обикновена ежедневна ситуация или в професионална бизнес среда.

Който и от форматите на Berlitz обучение да изберете, то винаги ще има фокус върху разговорен английски!

“Разговорите на английски са много полезни и наистина ми помогнаха да се чувствам по-спокойна. Цялата атмосфера, интензивността и начина на работа дават резултати и са много мотивиращи.”

Зорница Папачева

Разговорен английски с Berlitz

Разговорен английски с Berlitz – вижте форматите на обучение

В Berlitz можете да изберете курс по разговорен английски в следните формати:

  • Индивидуално обучение – това е гъвкаво и персонализирано обучение по разговорен английски, в което разчитате на вниманието и пълната подкрепа на Berlitz преподавателя Ви. Вие разполагате с повече от 50% от времето в занятието за говорене и активно участие. Индивидуалното обучение по разговорен английски може да започне от дата, която Вие определите, графикът Ви също ще бъде съобразен с Вашите възможности, акцентите и фокуса на курса Ви ще бъдат адаптирани според Вашите лични цели, ниво и потребности, но като запазим и фокус върху разговорен английски. Часовете можете да уговорите да бъда на място в Berlitz Sofia, онлайн или комбинирано. Индивидуалното обучение в Berlitz е в най-голяма степен комуникативно и с фокус върху разговорен английски.
  • Индивидуално онлайн обучение FLEX – това е най-новият ни и актуален продукт. FLEX представлява комбинация между самообучение и онлайн индивидуални занятия с Berlitz преподавател, за практикуване на разговорен английски. С FLEX сами покривате част от урока и упражненията, по изключително интерактивен начин и с помощта на гласово разпознаване, за да можем да разберем и коригираме при нужда, това, което сте казали. Голямо предимство е, че сами избирате кога, от къде и колко дълго да се обучавате в платформата на FLEX. След като самостоятелно покриете два урока, избирате кога да запишете и онлайн индивидуален урок за разговорен английски с Berlitz преподавател от глобалния ни екип. В тези занятия разигравате диалози, ролеви игри и дискусии, за да запазим силния фокус върху разговорен английски.
  • Курс в малка група – в Berlitz наистина учите в малка група, отново за да гарантираме високия фокус върху развиване на Вашия разговорен английски. В курса включваме 4 до максимум 6 участници, задължително на едно езиково ниво. По този начин занятията едновременно са динамични и социализиращи Ви с други хора, а от друга страна със силно персонално отношение на Berlitz преподавателя Ви и с фокус върху говоренето и развиване на уменията за разговорен английски. Часовете в група по разговорен английски се провеждат онлайн, или на място в Berlitz Sofia по изключение.
  • CyberTeachers самообучение – това е онлайн самообучителна платформа, която Ви гарантира неограничен достъп 24/7 до е-уроци и разнообразни упражнения, за да можете да напредвате с езика. Сами избирате кога, колко дълго и откъде да се занимавате и напредвате с езика. За да Ви предоставим и фокус върху разговорен английски, имате опцията и всеки ден да се включвате в 30-минутни разговорни сесии с други участници от цял свят. По този начин Вие не само развивате Вашия разговорен английски и увереност в говоренето, но също така Ви обогатява чрез непосредствената комуникация с хора от цял свят.

Изберете най-подходящия за Вас вариант да учите и да напредвате и да развивате и Вашия разговорен английски, за да се чувствате винаги подготвени и уверени за различни ежедневни и бизнес ситуации, в които английският език е нужен.

Свържете се с Berlitz Sofia на тел. +359897 807817 или на мейл [email protected],  и се запишете за някой от вариантите ни за Разговорен английски!

Share This