Изберете страница

При изучаването на нов език методиката на преподаване е от решаващо значение за своевременното постигане на желания резултат. Дори при едни и същи учебни материали има съществена разлика при обучение с учител и това с онлайн приложения. И двата начина имат своите предимства – всеки един от тях е подходящ за определен тип клиент.

За да вземете правилното решение ви съветваме да обмислите следните неща:

 

Колко бързо искате да постигнете желаните резултати

За повечето хора, които обмислят усвояването на нов език, един от важните въпроси е кога ще могат да говорят гладко. За тази цел, ако се занимавате с учител това ще ви донесе много по-бързи резултати.

Това не означава, че приложенията не вършат работа, те ви дават възможност да учите сам, но тъй като вие не сте специалист в езика, няма да можете толкова бързо да напредвате.

Учителят винаги ще ви даде обратна връзка: ще ви поправи, ще ви обясни отново, ако трябва или ще ви даде повече примери докато се увери, че сте разбрали. Например, ако се запишете за часове по английски с учител, ще учите с опитен специалист, който винаги ще знае как да подходи конкретно спрямо вас, а това ще ви помогне да усвоите езика много по-бързо отколкото, ако се занимавате сам.

Колко често имате време да учите

Ако гъвкавостта е много важна за вас, тогава приложенията са може би по-доброто решение. Те са винаги достъпни и вие може да избирате кога и къде да учите със свое собствено темпо. Те ви дават достъп до всички учебни материали едновременно, така че можете да получите голямо количество информация наведнъж.

При обучение с преподавател също получавате допълнителни материали, но часовете са планирани предварително, което ги прави не толкова гъвкави.

Колко важна за вас е целта ви

Ако имате сериозна цел като започване на нова работа, промяна в служебна позиция, обучение в чужбина или преместване в друга страна, тогава обучението с учител е подходящият избор за вас. В такива ситуации е от голямо значение да разбирате различните нюанси в езика и да можете да го говорите ежедневно.

А ако искате да се подготвите езиково за следващата си ваканция в чужбина или ученето на език ви е хоби, тогава обикновено онлайн приложенията са достатъчни. Те се фокусират върху основите на езика и не са предназначени за специфични цели, което ги прави по-подходящи за хора, учещи за удоволствие.

Бюджета ви

Онлайн приложенията са обикновено по-достъпни от часовете с учител. Ако разполагате с ограничен бюджет, те са подходящият вариант за вас. Тъй като са универсални и не включват обучение на живо, те са обикновено по-евтиният вариант.

Часовете с учител също са достъпни като цена, но все пак не са толкова евтини, колкото онлайн приложенията. Причината за това е, че те винаги ще са пригодени към вашите специфични нужди и ще включват обучение на живо. По този начин вие ще започнете да говорите гладко много по-скоро като при това ще долавяте културните аспекти на говоримия чужд език.

Както онлайн приложенията, така и часовете с учител имат своите предимства и макар че преследват една и съща цел, те правят това по различен начин. Когато трябва да избирате, добре е да имате предвид всичко казано дотук.

 

Berlitz предлага както обучение със собствено темпо, така и с учител.

Свържете се с нас, за да научите повече за всички варианти, които предлагаме!

Share This